Шеф-кухаря - роботи: у США відкрився перший ресторан з автоматизованим процесом приготування страв
Опубликованно 01.08.2018 11:30
У Бостоні відкрився перший у світі ресторан, де процес приготування страв роботизований. За словами засновників, автоматизація на кухні допоможе знизити вартість їжі.
В новому закладі Spyce подають в основному салати. Засновниками ресторану є четверо екс-студентів Массачусетського технологічного інституту. Головний кулінар Spyce - Даніель Булю, ресторани якого мають мішленівськими зірками, шеф-кухар – Сем Бенсон. Новий ресторан є першим у світі закладом з роботизованою кухнею для приготування складних страв, повідомляє "Диалог.UA" з посиланням на ТАСС.
"Ми розробили дану концепцію в надії вирішити проблему, з якою ми самі стикалися, коли не могли знайти здорову і смачну їжу за прийнятною ціною", - розповідають засновники.
Прийшовши у Spyce, клієнт вибирає блюдо через термінал, який містить меню різних салатів з овочів і фруктів, зелені, злаків, сиру, горіхів, курячого м\'яса або риби. Також є окремі позиції для вегетаріанців і веганів і салати без глютену.
Процес приготування їжі не менш оригінальний: відвідувач спостерігає, як подрібнені інгредієнти потрапляють в один з семи обертових котлів, де компоненти нагрівається до необхідної температури за рахунок вбудованих електроплит, а після котел перевертає готову страву на тарілку. Однак не можна назвати заклад повністю роботизованим, адже персонал подає замовлення клієнтам, готують складові страв, обслуговують техніку.
Відкриття ресторану відбулося 3 травня, де перші 100 страв подавалися безкоштовно.
Категория: Технологии